torstai 3. lokakuuta 2013

Varma hurmaaja




Hyvällä lohikeitolla hurmaat elämäsi miehen/naisen, kalaan nuivasti suhtautuvat lapset (tai aikuiset), pomosi (nykyisen tai tulevan), kokkausohjelmien tuomarit... Ihan kaikki. (Kala-allergikot eivät kuulu tähän listaan.)

Lohisoppa on myös yksi helpommista. Osta kunnollista lohta. Tuoretta, ei vakuumipakattua. Iitin maatilatorin Joukon kala on esimerkiksi loistava paikka kalashoppailuun. Tykkään laittaa sekaisin kylmäsavustettua ja lämminsavua. Osta myös pottuja, porkkanoita ja sipulia. Sipulia saa olla reilusti. Käytän myös kalaliemikuutioita niiden helppouden takia. Muulla maustamisella voisi saada vielä parempaa. Kermassa en säästele, mutta olen saanut myös aivan mahtavaa kirkasta (siis ilman kermaa tai maitoa valmistettua) lohikeittoa.

Älä keitä porkkanoita ja perunoita mössöksi. Lisää kala vasta loppupuolella. Pidä huoli, että lientä on riittävästi. Et voi epäonnistua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti